Linser och kyla

Många frågar oss om hur tåliga linser är mot kyla. Och om det funkar att ha dem i skidbacken? Häng med när vi berättar allt du behöver veta om linser och kyla.

Först och främst vill vi klarlägga att det inte är någon fara med att ha linser även när temperaturerna blir riktigt låga, kontaktlinser värms nämligen upp av dina ögon och fryser inte fast.

Du behöver således inte oroa dig för att dina linser tar skada av kylan när du är ute i skidbacken eller tar en lång vinterpromenad.

Ögondroppar mot torrhet

Det många linsbärare emellertid kan uppleva är att kylan ger dem torra ögon. För att motverka torrhet i ögonen är ögondroppar det självklara hjälpmedlet, en liten flaska som du enkelt och smidigt kan bära med dig överallt. Att lida av torra ögon vintertid är heller inget unikt för dig som bär linser.

Linser i brevlådan

Dina linser kan frysa medan de ligger i brevlådan men det är högst osannolikt, och i slutändan är det heller inget större problem. Skulle dina linser mot förmodan ha frusit är det bara att låta dem tina i rumstemperatur en stund innan du använder dem.

  Tillbaka till magazine