Lätt att handla progressiva glasögon online

Det är en seglivad myt att det bara går att köpa progressiva glasögon hos din optiker. Det är nämligen minst lika enkelt och betydligt billigare att göra det online.

När du blir äldre förändras synen och då kan progressiva glasögon bli ett fantastiskt hjälpmedel. Ungefär i 40-årsåldern försämras förmågan att se på nära håll, vilket kallas för ålderssynthet. De flesta av oss behöver då åtminstone läsglasögon eller kontaktlinser för att läsa. Har man haft en synkorrigering på långt håll sedan tidigare är progressiva glasögon eller kontaktlinser en utmärkt lösning. De korrigerar synen på alla avstånd, det vill säga både på långt och nära håll.

Enkelt att beställa

När du har fått ditt recept för progressiva glasögon från din optiker, kan du enkelt fylla i alla uppgifter på vår hemsida i samband med din beställning. Gör bara så här: 

1. Hitta din favoritbåge

2. Klicka på ”Välj typ och styrka”

3. Under ”Typ av glasögon”, välj progressiva glasögon

4. Fyll i dina styrkor

5. Välj glas, tillval och ytbehandling

6. Lägg i varukorgen

7. Gå till kassan och klicka på ”slutför köp”

Anpassad slipning och ytbehandling  

Våra progressiva glas slipas med den absolut senaste sliptekniken där styrkorna slipas på glasets insida. Detta innebär att du får ett bredare synfält och att slipningen skräddarsys individuellt angående dina styrkor och bågens form. Med dessa glas får du även ett bättre och behagligare seende

Du får högkvalitativa ytbehandlade glas med en en särskild ytbehandling som erbjuder både repskydd, hårdhets- och antireflexbehandling.

Eftersom man inte bara tittar rakt fram med glasögonen på, utan också vrider på huvudet, måste man ofta räkna med en invänjningsperiod från en till två veckor.


Varför kostar den här typen av slipning lite mer? Läs mer om tillverkningsprocessen här!

Frågor? Ring oss på 020 – 23 20 20 så får du prata med vår prisbelönta kundservice.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine