med linser som ger extra komfort kan du utöva sportiga aktiviteter utan problem

Höj komforten och undvik att det skaver i ögonen med rätt val av linser

Visste du att ungefär hälften av alla linsanvändare upplever en bristande komfort vid användning av linser under en längre tid? Det är oftast då frågan om att man upplever att linserna skaver i ögat, att man lätt blir både trött och torr i ögonen under dagen eller att man ser suddigt med sina linser. 

Många som använder linser regelbundet upplever att linserna inte känns lika sköna mot slutet av månaden då det blivit dags att byta ut sina linser som när linserna var nya och fräscha i början av användningstiden

För att undvika dessa problem, är det viktigt att välja linser som ger extra bra komfort. Byter man exempelvis till endagslinser så börjar man varje dag med nya, fräscha linser och undviker då på detta vis att linserna börjar kännas obekväma och skaver i slutet av användningstiden. 

Vilka är de främsta orsakerna till att linsanvändare väljer att sluta med linser?

De främsta orsakerna till att många linsanvändare slutar använda linser är att man upplever: 

  • Dålig komfort
  • Torrhet i ögonen 
  • Man ser suddigt med linser 

Ser du suddigt? 

Astigmatism (eller brytningsfel som det också kallas) är ett vanligt förekommande synfel. Vid denna typ av synfel är hornhinnan något ojämn, vilket gör att ljuset inte bryts till en enda samlad punkt inne i ögat, detta kan därför resultera i suddig syn, oskärpa eller dubbelseende. Det är också vanligare att ögonen blir trötta efter en lång dag då man har den här typen av synfel.  

Problem med toriska linser? Uppgradera till en nyare linstyp

De kontaktlinser som används för att korrigera astigmatism (eller brytningsfel) kallas för toriska linser och kan vara en lösning för personer som trots nya linser ser suddigt. Detta kan då bero på att du inte har en optimal lins för ditt synfel. De toriska linserna hjälper dig att se skarpt och du kan undvika att dina ögon blir trötta efter en lång dag, eller att du inte orkar läsa på kvällen på grund av skuggor kring bokstäverna.

I vårt sortiment kan du finna kontaktlinser i alla möjliga prisklasser och för olika behov och synfel. När det kommer till endagslinser som är anpassade för att motverka trötta och torra ögon, är ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM with HydraLuxe™ från Johnson & Johnson ett riktigt bra val.  

endagslinser som är anpassade för att motverka trötta och torra ögon
ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM with HydraLuxe™

Dessa toriska linser är framtagna för dig som ställer höga krav på komfort samtidigt som du vill ha en skarp och stabil syn, oavsett ögonrörelse eller huvudläge. 

ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM korrigerar ditt brytningsfel, de är även med dess avancerade teknologi så tunna att du ibland glömmer bort att du använder linser. Dessa linser är designade att bäras i utmanande miljöer och hjälper till att bevara ögats fukt hela dagen. Dessa moderna linser som är framtagna med den senaste teknologin som erbjuder en klar och tydlig skärpa oavsett om du ligger i soffan eller är ute på en joggingrunda. 

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

  Tillbaka till magazine