Halloween Linser

Halloween linser – fixa den perfekta utklädnaden

Att klä ut sig till Halloween har sedan länge varit populärt och varje år så satsar tusentals människor världen över på att haffa den absolut bästa utklädnaden. I denna artikel kommer vi att bjuda dig på läskigt bra inspiration med färgade linser inför den kommande festen – för nu närmar vi oss Oktober med stormsteg!

Går din hjärna på högvarv i funderingar på den bästa outfiten för den kommande halloween-festen eller maskeraden? Du vill säkerligen också gå på den galna festen precis som alla andra, men du tycker kanske att det är svårt att hitta en bra utklädnad? Ett bra sätt att maxa vilken utklädnad som helst är genom vad vi kallar för Impressions – det vill säga linser i mönster eller i chockerande färger. Här listar vi några av våra favoriter ut vårt sortiment av linser halloween tillsammans med förslag på lämplig utklädnad som du kan bära till.

Svarta linser halloween

Ger dig den läskigaste blicken på festen. Finns med eller utan styrka!

svarta linser
gula linser

Zombie med vita linser

halloween zombie linser vita
Linser halloween med styrka

Släpp ut din inre zombie och matcha med ett par vita linser, gula linser halloween. Zombielinserna finns i en läskig grön, röd eller gul färg. Med ett par färgade linser halloween lyfter du helt klart upp denna ruskiga utklädnad!

Vissa linser är kanske lite för galna för sitt eget bästa, och kan vara lite svåra att kombinera med en utklädnad. Men en sak är säker: de får dig att sticka ut. Vad sägs om en härlig tusensköna, en fräck smiley, spindelnät eller självaste Darth Mauls ögon? Troligtvis inget för tinder-dejten kanske, men helt klart en garanterad succé på Halloween!

Halloween linser för bästa utklädnaden

white walker linser

White walker, finns med eller utan styrka. Passa bra för en white walker eller självaste The night king från Game of Thrones.

Halloween linser

Just under Halloween då man är inne för att klä ut sig till något läskigt, så är det många som gillar att matcha sin ruskiga outfit med ett par läskiga linser som t.ex vampyr linser, helsvarta linser, kattlinser eller röda linser halloween. 

Vampyrlinser

Vampyrlinser
Här har vi även röda linser till dig med synfel, röda linser med styrka (finns även utan styrka)!

Denna typen av linser kallas också för partylinser, eftersom att de säljs utan styrka och är specifikt skapade för att användas just på tillställningar som halloween och maskeraden. Om du ska klä ut dig till en läskig vampyr – så kan vampyr ögon linser vara pricken över i:et i hela din utklädnad. 

Ute efter att byta ögonfärg för en kväll?

Halloweenlinser

Expressions Colors enfärgade linser från CooperVision i färgen “Hazel”.

På Halloween eller maskeraden så är det inte heller alla som väljer att klä ut sig till något läskigt – även om det är det vanligaste temat på utklädnader, särskilt under Halloween. Du kanske vill klä ut dig till din favoritkaraktär i en serie eller film som kräver att du byter ögonfärg för en kväll?

Oavsett vilken färg du önskar på dina halloween linser, så kan du enkelt ordna outfiten med ett par enfärgade linser utan några motiv på. I vårt sortiment så kan du finna linser som är färgade i naturliga färger som blå, grön, brun, grå och melerade. Du kan också finna enfärgade linser i roliga färger som enkelt kan förstärka din utklädnad inför maskeraden.

Du kan beställa halloween linser med styrka om du har synfel och enfärgade UV linser halloween som lyser i mörker. Enfärgade linser är populära alla månader på året och inte bara under Oktober när det är Halloween. Du behöver inte köra på helt crazy linser, det går att välja ett par som är mer naturliga och neutrala också och rocka halloween-outfiten!

Air Optix Colors enfärgade linser från Alcon i färgen “Turquoise”.

Jag har mörka ögon, kan jag ändå bära färgade linser?

Alla våra halloween linser kommer utan styrka och fungerar väl för både ljusa och mörka ögon. Din egna naturliga ögonfärg kan dock påverka resultatet något då vissa linser är mer transparenta, så för dig med mörka ögon så kan effekten av linserna minska lite. Vissa av linserna med motiv kan försämra din sikt något också under tiden du bär dem. Om du vill ändra ögonfärg med linser till Halloween så kan även du som har mörka ögon bära coola linser till halloween. 

Hur länge håller halloween linser?

De allra flesta färgade linser halloween är månadslinser, vilket innebär att du kan bära linserna i upp till 1 månad efter bruten förpackning (men var noga med att kontrollera om det är en endags eller månadslins). När månaden har passerat så behöver du kasta linserna, oavsett om du bara burit dem under en kväll eller om du använt dem varje dag under hela månaden. När du har använt dina partylinser så lägger du dem i linsvätska i ett linsetui för att bevara kontaktlinsernas fukt.

Det är viktigt att du lägger dina linser i linsvätska efter att du har använt dem, eftersom att en lins kan bli förstörd inom bara 10 minuter utan vätska och torka ihop. För dig som vanligen inte använder linser så kan det vara ovant att hantera linserna. Var alltid noga med att tvätta dina händer och att rengöra och förvara dina halloween linser väl, så kommer du att kunna använda dem mer än en gång under månaden.
För maximal hållbarhet, hygien och komfort bör du använda dig av både ögondroppar och linsvätska.

Sara Wallin

Sara Wallin

REDAKTÖR LENSWAY

Modeexpert och trendspanare

 Tillbaka till magazine