Kvinna i trendiga glasögon.

Glasögonmode 2016 – hitta rätt stil i vår

Ligg steget före med vår trendguide för våren 2016. Vi berättar vilka färger och former som kommer prägla det kommande årets glasögonmode. ”En rolig trend är att skandinavisk design är hetare än någonsin”, säger vår glasögonexpert Jonas Berg.

Höstens modemässor i New York, London, Milano och Paris har gett tydliga signaler om vad som kommer vara glasögonmode 2016. För den som vill vara en riktig fashionista i vår finns det fantastiska möjligheter. Tydligt är dock att vårens färgpalett kommer präglas av mjuka, behagliga kulörer som rosenröd kvartsten.

Glasögon i naturliga nyanser

Naturens element och klassiskt skandinavisk design är inspirationskällor som kommer ta stor plats i vårens kollektioner med glasögon. Vi kommer få se många glasögonbågar i solblekta nyanser av blå, damigt grå och dimmigt beige-brun. Färger som ger en ren och minimalistisk känsla. Och som är perfekta för dig som eftersträvar den där naturliga looken.

Bli vacker i pastell

Vackra nyanser av rosa, babyblå och lavendel är en annan trend vi ser komma starkt. Det är färger med en mjuk och eteriskt utstrålning som andas femininitet, frihet och ungdomlig vitalitet. Den som är ute efter bohemiskt kvinnlig look bör definitivt titta närmare på ett par glasögon i den här genren. Starkt lysande Hollywood-stjärnor som Taylor Swift och Kate Hudson är några som älskar sina pastellfärger.

Kvinna i cat eye-solglaögon

Cat Eye still going strong

Den oemotståndliga Cat Eye-bågen fortsätter också att vara trendig 2016. Det förvånar inte. Lika glamourös som chic är Cat Eye-formen en tidlöst vacker design.  I vår uppdateras designen med moderna detaljer, eleganta utsmyckningar och starka färgval. Nyckelhålsformade näsbryggor och halvgarnityr är designdetaljer som kommer addera extra karaktär.

Överdimensionerat och intellektuellt

På catwalken i höst var den chica nörden i centrum. Därför kommer glasögonmode 2016 handla mycket om glasögonbågar med en intellektuell utstrålning. Gucci rönte till exempel stor uppmärksamhet med sin uppdaterade version av den klassiska bibliotekariebågen från 70-talet. I vårens kollektioner kommer vi se många överdimensionerade glasögonbågar med djärva former och färgval.

Till vårens nyheter hos Lensway

Läs även:

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine