Fördelen med endagslinser

Idag finns en uppsjö av olika typer av linser och det kan vara svårt för den som inte är insatt att veta fördelarna med respektive lins. Här förklarar vi fördelarna med endagslinser och varför de är det naturliga valet för dig som vill ha det mest praktiska alternativet.

Endagslinser, eller dagslinser som de också kallas, är linserna för dig som inte vill lägga så mycket tid och kraft på själva hanteringen av linserna. Med endagslinser slipper du all form av rengöring och skötsel, och det är bara att kasta linsen när du är klar med den.

Enklaste  linsalternativet

Detta gör att endagslinser är de enklaste och mest praktiska linsalternativet och är därför mycket populära. Du använder dem en dag och byter nästa dag till ett nytt par. Det finns också fler uppenbara fördelar med endagslinser, en viktig är att du genom det dagliga bytet reducerar risken för irritationer i ögat.

Du använder dem en dag och byter sedan

till ett nytt par nästa dag.

Endagslinser är även det naturliga valet för den som använder linser på en mer sporadisk basis, som till exempel i kombination med glasögon. Samma sak gäller för människor med aktiva liv som spenderar mycket tid på resande fot eller ute i elljusspåret. För allergiker som behöver byta lins ofta är det dagslinser också det självklara valet.

  Tillbaka till magazine