Barn med glasögon.

Förbättra liv genom att förbättra synen

Vi vill förbättra världen, vill du hjälpa till? Läs om vårt globala hjälpprogram ”Buy One, Give One” som underlättar livssituationen för miljoner utsatta människor över hela världen.

Synen är ett av våra viktigaste sinnen som bland annat ger oss möjligheten att läsa, lära, arbeta och njuta av livet. Fast för en person med nedsatt syn innebär synsvårigheter ofta stora hinder i vardagen. Därför är vi stolta över att kunna presentera vårt globala hjälpprogram ”Buy One, Give One”.

Barn som pekar och håller ena handen för ögat.

Vårt mål är att förbättra liv genom att förbättra människors syn. Genom ett samarbete med vår ägare, den globala aktören Essilor, kan vi genomföra hjälpprogrammet över hela världen.

Visste du att?

Trots att det anses vara en mänsklig rättighet saknar en tredjedel av världens befolkning fullgod syn eller tillgång till nödvändiga hjälpinsatser.

Man i glasögon.

Det är därför som vi på LensWay tillsammans med vår ägare Essilor (genom stiftelsen Essilor Vision Foundation), arbetar för att förbättra synen för miljoner människor.  Genom detta initiativ kan vi göra skillnad. För varje beställning av glasögon som du gör från LensWay skänker vi ett par glasögon till behövande.

En framgångsrik hjälpinsats

Essilor Vision Foundation grundades just för att utrota dålig syn och alla tråkiga konsekvenser som en synnedsättning kan medföra. Fram till i dag har Essilor Vision Foundation förbättrat livssituationen för miljoner människor.

Barn gör synundersökning.

Bland annat genom att erbjuda möjligheten till synundersökningar och bistå med olika hjälpinsatser som syftar till att förbättra synen hos människorna i de mest utsatta delarna av världen.

Endast under 2017 undersöktes över 1,5 miljoner människor, där fler än 400 000 behövande fick ett par nya glasögon. Men trots denna omfattade insats finns otroligt mycket mer att göra.


Genom att handla dina glasögon hos oss bidrar du till att underlätta livet för miljoner människor som är i behov av vår hjälp. Tack för att du ger dessa människor en ljusare framtid.

Till våra glasögon >

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine
Kategorier