Synrecept

Efter en synundersökning får du ett synrecept som förklarar och intygar ditt synfel. Att tolka sitt recept är inte helt lätt om man inte känner sig hemma med alla termer. Parametrar som alltid finns med på ett synrecept är sfär, cylinder och axel. Recepten kan se lite olika ut beroende hos vilken optiker du har besökt.

Nedan finner du artiklar som handlar om synrecept.

2017-jul-31

Historien bakom det moderna syntestet

Dagens syntest är både snabbt och pålitligt. Men har det alltid varit så? Läs historien om mirakelmannen Ferdinand Monoyer som helt på egen hand uppfann vår tids synundersökning.

Läs artikel
2017-maj-17

Vägen bort från översynthet

Brukar du dra boken längre bort från ansiktet för att kunna läsa vad som står - men du kan läsa skyltar på långt håll? Då har du har du troligtvis synfelet översynthet.

Läs artikel
2017-maj-16

Vad är närsynthet?

Svårt att läsa texter på långt avstånd men inga problem när texten hamnar nära ansiktet? Då är du är troligtvis närsynt, läs mer om hur du kommer tillrätta med ditt synfel.

Läs artikel
2016-Dec-21

Glöm inte din ögonundersökning

Ögonen brukar omnämnas som själens spegel och är människans viktigaste sinnesorgan. Glöm därför inte att ta hand om dina ögon och kontrollera dem på regelbunden basis.

Läs artikel