Skötselråd

Skötselråd är viktiga att följa om du vill att dina glasögon ska hålla skärpan. Smutsiga glas får dig att anstränga ögonen i onödan. När du ska rengöra glasen kan du börja skölja de i ljummet vatten, använd ett milt rengöringsmedel eller ett medel gjort för just glasögonrengöring. Torka av glasen med putsduken. Använd inte hushållspapper eller pappershanddukar, dessa kan repa ytan på dina glasögon.

Nedan finner du artiklar som handlar om skötselråd.

2019-mar-19

Skötselråd för dina glasögon

För att skydda dina glasögon mot slitage, fukt, smuts och damm krävs viss försiktighet. Lär dig hur du maximerar livslängden för dina glasögon och förbättrar din synkomfort.

Läs artikel
2017-sep-27

5 ovanor hos linsanvändare

När du använt linser ett tag finns risken att utveckla ovanor som kan vara direkt skadliga för dina ögon. Läs om de vanligaste ovanorna och varför du bör undvika dem.

Läs artikel
2017-jul-24

Maxa livslängden
på dina glasögon

Dina glasögon är till för att användas. Så varför inte bära dem utan krångel och undvika onödigt slitage? Med en premiumytbehandling slipper du reflexer, repor och UV-strålning.

Läs artikel
2017-jul-12

Farligt att sova
med linser?

Du kommer hem sent från en utekväll med kompisarna. Du ska bara vila lite på sängen först. Snart sover du djupt resten av natten, men vad gjorde du av linserna?

Läs artikel
2017-maj-17

Linser och biverkningar

Oavsett om du bär dina linser så gott som varje dag, bara till fest, träning eller om du är helt ny användare kan det vara bra att ha koll på när du inte ska använda dina linser.

Läs artikel