Nytillpassning

En nytillpassning av kontaktlinser utförs om det är dags att ta steget från glasögon till linser En undersökning tar ungefär 60 minuter och brukar avslutas med linsträning. Här får du en genomgång hur du korrekt och säkert plockar i och ur dina linser. Du får även med dig ett par linser hem. Nytillpassningar uppföljs alltid av återbesök för att säkerställa att linserna fungerade korrekt.

Nedan finner du artiklar som handlar om nytillpassning.

2017-sep-27

Marknadens mest prisvärda linser?

Lika billiga som de är bekväma. De nya linserna Everclear ADM matchar de bästa hydrogel-linserna, men kostar betydligt mindre. Läs mer om en av marknadens mest prisvärda linser.

Läs artikel
2017-jul-25

Välj rätt linsfärg för dina ögon

När testade du en ny ögonfärg senast? För den som vågar byta blir resultatet ofta en välkommen förändring som erbjuder en helt ny look. Läs vår guide hur du väljer rätt linsfärg.

Läs artikel
2017-maj-17

Allt om linser –
den ultimata guiden

Kontaktlinser förenklar mångas liv. De är perfekt för den aktiva och det finns en uppsjö av varianter som matchar de olika användarnas behov. Det finns verkligen linser för alla!

Läs artikel
2017-maj-12

10 myter om synfel

De finns en hel del myter som kan kopplas till syn och ögonhälsa. Men vad stämmer och vad är rent påhitt? Läs om de 10 vanligaste myterna om synfel.

Läs artikel
2017-jan-3

Olika typer av synundersökningar

När du bokar tid hos optikern är det bra om du vet vilken typ av undersökning du önskar så tillräckligt med tid avsätts. Här berättar vi mer om olika typer av synundersökningar.

Läs artikel
2016-Dec-21

Linser för
första gången?

Har du inte använt linser tidigare är det viktigt att du går till en optiker för en nytillpassning. Då får du lära dig hur du sköter och hanterar dina linser på ett bra sätt.

Läs artikel