Närsynthet

Närsynthet betyder att du har du svårt att se och fokusera på långt håll. Det är även kallat myopi och det vanligaste synfelet i världen. När ljuset kommer in i ögat bryts det innan det når näthinnan och vi ser suddigt på avstånd. För att korrigera synen använder man en lins med konkav form. Börjar du ana att objekt på avstånd blir suddiga, då kan det vara dags att besöka en optiker.

Nedan finner du artiklar som handlar om närsynthet.

2018-feb-7

Så shoppar
Nicole Falciani

Hör shoppingproffset Nicole Falciani berätta om varför onlineköp är bäst, vad som är dyrast i hennes garderob samt hur många solglasögonpar du behöver inför det nya året.

Läs artikel
2017-okt-18

Maxpuls för varje hårdrocksfys

Ta chansen och träffa ett gäng inspiratörer som inom kort syns i våra nyinspelade kortfilmer. Möt Mattias Lindmark som leder den egenuppfunna träningsformen hårdrocksfys.

Läs artikel
2017-jul-24

Vad är enkelslipade glas?

Enkelslipade glas omnämns i så gott som all glasögonreklam, men vad betyder det egentligen? Vi reder ut begreppet och gör allting glasklart.

Läs artikel
2017-maj-16

Vad är närsynthet?

Svårt att läsa texter på långt avstånd men inga problem när texten hamnar nära ansiktet? Då är du är troligtvis närsynt, läs mer om hur du kommer tillrätta med ditt synfel.

Läs artikel
2017-jan-31

Tolka ditt linsrecept

För en lekman är det svårt att förstå vad alla olika värden och parametrar betyder på ett linsrecept. Därför sätter vi luppen över linsreceptet och förklarar vad allt betyder.

Läs artikel
2016-Dec-16

Vad är brytningsfel?

Det är vanligt att vissa ögon bryter ljuset felaktigt vilket orsakar olika slags synstörningar, lär dig skillnaderna mellan dessa och bli klarsynt på kuppen.

Läs artikel