Linsrecept

Ett linsrecept är inte samma sak som ett recept på glasögon. Du kan inte utgå från ditt glasögonrecept när du ska beställa kontaktlinser. För att få ett aktuellt linsrecept krävs en synundersökning anpassad för linsutprovning. Ett recept på linser är endast giltig ett år vilket kräver att du går på årliga kontroller.

Nedan finner du artiklar som handlar om linsrecept.

2018-Dec-21

Handla glasögon med ditt linsrecept

Du vet väl att du kan använda ditt linsrecept när du handlar glasögon? Du behöver alltså inte gå till optikern och göra en ny synundersökning. Just nu får du dessutom 200 kr rabatt på utvalda glasögonmodeller.

Läs artikel
2017-Dec-22

Så går en linskontroll till

Efter cirka tolv månaders användning av linser är det hög tid för din första linskontroll. Men vad är det och varför är det nödvändigt? Här förklarar vi allt du behöver veta.

Läs artikel
2017-sep-27

Marknadens mest prisvärda linser?

Lika billiga som de är bekväma. De nya linserna Everclear ADM matchar de bästa hydrogel-linserna, men kostar betydligt mindre. Läs mer om en av marknadens mest prisvärda linser.

Läs artikel
2017-maj-17

Allt om linser –
den ultimata guiden

Kontaktlinser förenklar mångas liv. De är perfekt för den aktiva och det finns en uppsjö av varianter som matchar de olika användarnas behov. Det finns verkligen linser för alla!

Läs artikel
2017-jan-31

Tolka ditt linsrecept

För en lekman är det svårt att förstå vad alla olika värden och parametrar betyder på ett linsrecept. Därför sätter vi luppen över linsreceptet och förklarar vad allt betyder.

Läs artikel
2016-Dec-21

Linser för
första gången?

Har du inte använt linser tidigare är det viktigt att du går till en optiker för en nytillpassning. Då får du lära dig hur du sköter och hanterar dina linser på ett bra sätt.

Läs artikel
2016-Dec-15

Barn och kontaktlinser

En ganska vanlig missuppfattning är att barn och ungdomar inte kan ha dem, men sanningen är den att det inte finns någon åldersgräns för att börja.

Läs artikel