Enkelheten med dygnetruntlinser

Att välja linstyp kan vara svårt då alternativen är många. Dygnetruntlinser passar dig som har svårt att bära vanliga endagslinser eller månadslinser på grund av ovanligt torra ögon.

Dygnetruntlinser kan användas i upp till 30 dagar under dygnets alla timmar. Du behöver alltså inte plocka ut dem när du lägger dig för att sova. Den här typen av linser passar dig som vill ha så lite skötsel och ansträngning som möjligt.

Bra för dig med torra ögon

Dygnetruntlinser har en unik förmåga att släppa igenom syre och inte behöver lika mycket vätska. Därför är denna linstyp ett bra alternativ för dig som har svårt att bära vanliga endagslinser eller månadslinser på grund av ovanligt torra ögon.

Isättning av lins på öga.

Detta kräver dock att man använder linserna som vanliga månadslinser, dvs. tar ut dem varje kväll för rengöring, och väntar till morgonen med att sätta i dem igen.

Lämpar sig bäst för vana linsanvändare

Värt att tänka på är att dygnetruntlinser lämpar sig bäst för personer som använt linser tidigare. Det krävs att man i samråd med optiker eller ögonläkare noggrant prövar den här typen av linser innan det kan ses som ett lämpligt alternativ.

  Tillbaka till magazine