Bild på tre premiumlinser.

Därför ska du välja en premiumlins

Enorma framsteg har gjorts inom linstillverkningen bara de senaste åren. Här kan du läsa mer om varför du bör byta upp dig till en modern premiumlins.

Är du en av alla som använder samma linsmodell år efter år? Inget fel med det – du är kanske nöjd med dina linser och ser ingen anledning att byta? Men det du då missar är de enorma framsteg som gjorts inom linstillverkningen. Bara de senaste åren har det kommit nya linser som levererar komfort som förut varit otänkbar.

Vad gör en lins premium?

Moderna premiumlinser är tillverkade av silikonhydrogel till skillnad från det äldre materialet hydrogel. Det är ett material som släpper igenom mer syre till dina ögon. Vilket ger en mer bekväm upplevelse, samt gör att dina ögon känns friskare. De är även bättre på att motverka trötta och torra ögon. Vilken av alla premiumlinser ska du då välja? Här nedan listar vi tre starka alternativ.

Svåröverträffad komfort

Dailies Total 1 från Alcon är en väldigt bekväm endagslins. Den är den första silikonhydrogellinsen med graderat vatteninnehåll. Vilket betyder att den med sin exceptionellt höga vattenhalt minimerar friktionen mellan linsen och ögats ömtåliga vävnader. På så sätt kan den leverera en känsla av silkeslen komfort som varar hela dagen.

Bild på Dailies Total 1

Endagslinsen för de aktiva

ACUVUE OASYS 1-Day with HydraLuxe från Johnson & Johnson en annan toppresterande endagslins. Den är  utrustade med en nyutvecklad teknologi för att motverka trötta ögon. Det här är linser som är speciellt utformade att klara av krävande dagar. Så om du lever ett aktivt liv kan ACUVUE OASYS 1-Day with HydraLuxe vara det bästa valet för dig.

Bild på acuvue oasys 1-day with hydraluxe.

Premium för ett litet pris

Den prisvärda everclear ELITE släpper igenom stora mängder syre till dina ögon. Det här är en lins som håller sig mjuk och bekväm hela dagen,  även vid dagens slut. Hanteringen är dessutom väldigt smidig, de är föredömligt enkla att sätta in och ta ut. För den som vill ha ”bang for the buck” är everclear ELITE ett svårslaget val.

Bild på everclear ELITE

 

Tänk på att alltid rådfråga din optiker inför byte av linser. Om du är osäker på vilka linser som är bäst för dig eller har andra frågor, vänligen kontakta vår kunniga kundservice på telefon 020 – 23 20 20.

 Tillbaka till magazine