Glasögon från C/Jacobsen.

C/Jacobsen – naturlig skönhet vinner

C/Jacobsen är skandinavisk design när den är som allra bäst. Tänk dig sekunderna efter ett ymnigt sommarregn, när dropparna på marken reflekterar ljuset från solens värmande strålar. En sådan subtil men ändå förtrollande skönhet finner du hos varje par glasögon i  C/Jacobsens breda kollektion.

För att upptäcka essensen hos ett varumärke kan det vara klokt att undersöka dess rötter, vilket  även gäller för C/Jacobsen. Sprunget ur en skandinavisk designtradition, där naturliga färgval och ett minimalistiskt formspråk länge utgjort basen, har C/Jacobsen hämtat näring för sin design av glasögon.

Genom trygga materialval som stål och acetat, inte sällan i en finurlig förening, skapar C/Jacobsens stilmedvetna designduo magi för dina ögon. Formerna tillåts vara såväl runda som ovala och rektangulära. Här finner vi även en och annan cateye- och pilotbåge. Ofta sammanförs modern design  med mer klassiska element som vi även finner hos några av världens mest framgångsrika glasögontillverkare

Just hur enkelheten och det nedskalade tillåts dominera det visuella formspråket har blivit till  C/Jacobsen  främsta styrka. Varumärket har snabbt blivit till en stark lysande stjärna på glasögonhimlen och ett glasögonmärke för dig som älskar gammalt i modern tappning. Med andra ord perfekt för den stilmedvetne som vill investera i ett par tidlösa bågar med lång livslängd. I kollektionen finner du bland annat flera retrobågar i runda former som tillåts ta plats och som ligger helt rätt i tiden.

Duo från C/Jacobsen.

En rolig detalj är den karaktäristiska  guldpunkten på skalmens insida där initialerna C/J graverats in.

Flexgångjärnen som är fästa i på frontens insida gör att glasögonen anpassar sig optimalt efter alla ansikten. Längs med utsidan av dessa löper en silver- eller guldtråd, precis där skalmen möter fronten. Tråden symboliserar styrkan i det tunna och avskalade som kommit att bli C/Jacobsens signum.

Glasögonen har en naturlig färgsättning med toner, ofta i bärnsten och svart, vilka harmoniserar perfekt med det fria och naturnära som utgör C/Jacobsens kärna.

Bra att veta: C/Jacobsens glasögon levereras i ett stilrent fodral i skinnimitation.

en formstark duo Från C/Jacobsen

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine