Äldre kvinna håller ett par glasögon framför sig.

Bra syn ska vara en rättighet för alla

Synnedsättning är det vanligaste funktionshindret i världen. Över två miljarder människor lever med nedsatt syn utan tillgång till synvård. Som en del av The Essilor Group är vi stolta över att förbättra människors liv genom att förbättra människors syn.

Synnedsättning är det vanligaste funktionshindret i världen, och dess inverkan på samhället är till stor del okänt. Ungefär en tredjedel av världens befolkning beräknas få bristande synvård på grund av var de bor, vad de tror eller vad de har råd med.

Bra syn är viktigt

Ett par glasögon kan vara avgörande för en medmänniskas möjlighet till att försörja sig och studera. Alldeles för många saknar emellertid ekonomiska resurser för att vårda sin synhälsa och åtskilliga vet inte ens om att de lider av en synnedsättning.

Skolbarn i Gambia.

LensWay ägs av Essilor, världens ledande tillverkare av glasögonglas, som genom The Essilor Group arbetar med tre huvudområden för att förbättra människors syn – och därmed förbättra människors liv.

MEDVETENHET
Informera kring god syns inverkan på välbefinnandet.

MÖJLIGGÖRANDE
Utbilda lokala entreprenörer och skapa en infrastruktur för synvård.

STÖD
Hjälpa utsatta människor och underutvecklade samhällen.

The Essilor Group

Vi är stolta över att vara en del av The Essilor Group som har gräsrotsinitiativ över fyra kontinenter och har hjälpt över en miljon människor till bättre syn bara under det senaste året.

År 2015 blev Essilor utsett som ett av de 50 globala företag som faktiskt förändrar världen. På riktigt.

Läs mer: essilorseechange.com

 

 

Mille Lansburgh

Mille Lansburgh

Redaktör LensWay

”Ord är laddade pistoler”, sa Jean-Paul Sartre. Och han har givetvis rätt. Försöker skriva med sprängkraft och inte krångla till det i onödan. Att skriva om optik handlar om att inspirera och vägleda. Få dig att kunna uppleva varje ögonblick!

  Tillbaka till magazine
Kategorier