Slime i tre olika färger.

Bästa receptet för slemmigt slime

Tjatar ungarna om att de vill göra eget slime? Inga problem – vi har det ultimata receptet för dig som vill ta fram århundradets slemmigaste slime. 

Vi vet hur det är. Arbetsdagen är slut, barnen pockar på uppmärksamheten och du vill inget annat att få lite kvalitetstid i soffan. Vilken tur för dig att vi har ett grymt sätt för dig att hålla barnen sysselsatta. Slime är stort bland barnen just nu, och inte ska du behöva gå och köpa alldeles för dyra produkter när du kan göra det själv! Här är allt du behöver.

Ingredienser slime

  • Giftfritt lim med PVA (hobbylim/skollim)
  • Raklödder
  • Linsvätska (som innehåller borsyra)
  • Hudlotion (valfritt)
  • Karamellfärg (valfritt)
  • En gnutta kärlek (obligatoriskt).

Recept på slime.Så här gör du

1.  Blanda lika delar lim och raklödder i en bunke. Ju mer du har i, desto större smet får du. Rör ihop ordentligt.

2.  Tillsätt lite hudlotion och fortsätt blanda. Du kan få prova dig fram för bäst konsistens, men på ett ungefär kan du räkna 1 tesked lotion till 4 matskedar lim/raklödder.

3.  Droppa i lite linsvätska i smeten under omrörning. När slimet börjar tråda sig är du nästan klar. Fortsätt droppa i linsvätska tills slimet släpper från bunken.

4.  Om du önskar en särskild färg på slimet kan du röra i lite karamellfärg.

5.  Tillsätt den obligatoriska gnuttan kärlek.

6.  Ställ in bunken i kylskåpet i några timmar för att få helt perfekt konsistens.

Att tänka på

Viktigt! För att lyckas hela vägen är det avgörande att du väljer rätt sorts linsvätska till ditt slime. Linsvätska med borsyra gör nämligen att ditt slime får rätt form, vilket  är en detalj som kan bli avgörande för slutresultatet. Vi rekommenderar att du använder exempelvis ReNu Multi-Purpose eller Opti-Free Express.

Lycka till!

Populära produkter hos oss:

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine