Recept på slime

Enkla slime recept som du kan göra hemma

Tjatar ungarna där hemma om att de vill göra eget slime? Inga problem – vi har det ultimata receptet för dig som vill ta fram århundradets slemmigaste slime – nämligen slime med linsvätska. I denna artikel ska vi lära dig hur man gör slime med lim och linsvätska genom att dela med oss av vårt bästa recept på hur man kan göra eget slime som slår butikernas!

Vi vet hur det är –  Arbetsdagen är slut, barnen pockar på uppmärksamheten och du vill inget annat än att få lite kvalitetstid i soffan. Vilken himla tur för dig att vi har ett grymt sätt för dig att hålla barnen sysselsatta.  Att göra eget slime är stort bland barnen just nu, och inte ska du behöva gå och köpa alldeles för dyra produkter när du faktiskt kan göra det själv! Här är allt du behöver för att göra slime.

Ingredienser för hemmagjort slime

 • Giftfritt lim med PVA (hobbylim/skollim)
 • Raklödder
 • Linsvätska (som innehåller borsyra)
 • Hudlotion (valfritt)
 • Karamellfärg (valfritt)
 • En gnutta kärlek (obligatoriskt).

Recept på slime.Så här gör du slime med linsvätska, lim och raklödder:

1.  Blanda lika delar lim och raklödder i en bunke. Ju mer du har i, desto större smet får du. Rör ihop ordentligt.

2.  Tillsätt lite hudlotion och fortsätt blanda. Du kan få prova dig fram för bäst konsistens, men på ett ungefär kan du räkna 1 tesked lotion till 4 matskedar lim/raklödder.

3.  Droppa i lite linsvätska i smeten under omrörning. När slimet börjar tråda sig är du nästan klar. Fortsätt droppa i linsvätska tills slimet släpper från bunken.

4.  Om du önskar en särskild färg på slimet kan du röra i lite karamellfärg, ju mer du tillsätter i smeten desto starkare färg får du. 

5.  Tillsätt den obligatoriska gnuttan kärlek.

6.  Ställ in bunken i kylskåpet i några timmar för att få helt perfekt och seg konsistens på ditt slime.

Varför används lim och linsvätska som ingredienser i slime recept?

Många kanske tycker att slime recept med lim och linsvätska är en konstig kombination. Anledningen till varför de är så bra för att göra det perfekta slajmet är just för att lim innehåller något som kallas för PVA som är en molekyl som är trådformad och som inte finns i naturen, utan finns i bland annat lim och målarfärg. När du kombinerar limmet med borsyra som finns i linsvätska så fästs limmets trådar i varandra och det är detta som bygger det perfekta slimet.

Du kan se med ögonen hur denna process tar form när du skapar ditt slime. När du blandar alla ingredienserna och rör om så kommer slimet att tjockna mer och mer och det är detta som visar hur PVA-trådarna reagerar med borsyran och förvandlas till ett riktigt dunder-slajm som barnen älskar! Det bästa med hur man gör slime recept är att man kan välja själv vilken färg man vill ha och man kan dessutom göra slime i olika kulörer. 

Slime för mindre barn – med ätbara ingredienser


Med tanke på att ingredienser slime består av både lim och raklödder bland annat, så är det inte en god idé att små barn som har en tendens till att stoppa allt i sin mun leker med slime som innehåller dessa ingredienser som inte ska förtäras.

Vi vet hur det är när det kommer till barn, om de äldre syskonen får leka med något så vill också de minsta barnen få vara med. Lugn – vi har lösningen även på detta! Ingenting ska få hindra dig från att få lägga dig på soffan och pusta ut.

Recept på ätbar slime:

 • ½ matsked vatten.
 • 1 matsked Fiberhusk.
 • 1 matsked koncentrat från saft.
 • droppar valfri karamellfärg.
 • 1 gnutta med kärlek!

Såhär gör du:

Blanda först saft tillsammans med fiberhusk i en bunke och tillsätt därefter vatten. Blanda allt i skålen tills du får en tjockare konsistens och tillsätt därefter färgen och droppa så många droppar du önskar tills blandningen har den färg du vill ha.

Placera därefter blandningen 30 sekunder i mikron och knåda ihop allt till en slät deg! Glöm inte att lägga till den obligatoriska gnuttan med kärlek innan du låter slimet svalna – Nu har du minstingens ätbara slajm redo! Nu kan du med god ro slå dig ner i soffan medans familjens alla barn kan roa sig med.

TIPS!

För att göra barnens slime recept extra åtråvärt är helt klart genom att tillsätta lite glitter och små paljetter i slajmet – detta är riktigt populärt bland barnen!

Att tänka på då du skall göra slime med linsvätska

Viktigt! För att lyckas hela vägen är det avgörande att du väljer rätt sorts linsvätska till ditt slime. Linsvätska med borsyra gör nämligen att ditt slime får rätt form, vilket  är en detalj som kan bli avgörande för slutresultatet.

Eftersom att du behöver en viss typ av linsvätska för att göra eget slime recept och lyckas få den absolut bästa konsistensen, så vill vi tipsa dig om ett par linsvätskor som du kan använda när du ska göra slime hemma och alla innehåller borsyra:

Linsvätska som passar bra för slime recept

Opti-Free Express linsvätska

Linsvätska till slime

ReNu Multi-Purpose linsvätska

Linsvätska till hemmagjord slime

Complete RevitaLens

Lycka till!

Populära produkter hos oss:

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

  Tillbaka till magazine