Tommy Nilsson i glasögon från Persol.

Bakom kulisserna med Tommy Nilsson

Tommy är tillbaka i strålkastarljuset. Vi såg till att få en pratstund med den folkkäre artisten samtidigt som vi levererade hans nya glasögon. Vi hann även prata musik, bakom kulisserna och hans nya fäbless för glasögon.

Ålder: 56
Bor: Roslags-Kulla (norr om Stockholm).
Familj: 5 barn och en käresta.
Aktuell med: Medverkar som artist i årets version av ”Så mycket bättre” och med ny musik (släpper en låt i månaden under ett års tid).

Tommy Nilsson i glasögonen PO3107-V-24 från Persol.
På bilden ser du Tommy Nilsson med ett par Persol PO 3107-V-24.


Det var länge sedan vi nynnande på ”Öppna din dörr”. Vad har du haft för dig sedan dess?
Ja det var 25 år sedan. Under de här åren har jag hunnit släppa fem plattor, varav flera låtar har spelats flitigt på radio. Bland annat ”Dina färger var blå” och ”Amelia”.

Nu spelar jag inte in hela album längre utan släpper enskilda spår på Itunes, Spotify m.m. Det gäller att hänga med i utvecklingen.


Så var är du i livet just nu?
Jag mår väldigt bra. Jag har en liten familj och har flyttat tillbaks till en plats lite norr om Stockholm efter att ha bott i Hälsingland i 20 år. Jag träffade en tjej som jobbar med musikaler så blev det svårt att bo kvar däruppe. Nu har vi en pojke på 4 år och vi trivs jättebra ihop. Rent jobbmässigt har jag mer på gång nu än vad jag har haft på länge.

”Jag är en romantiker, men även långa farbrorn.

Det är mer upp till andra att tolka vem jag är.”

Hur ser en vanlig dag ut?
Om jag är hemma så försöker jag sitta i min lilla studio. För mig är det viktigt att gå till jobbet och faktiskt sitta där annars kan det bli svårt med disciplinen i och med att man jobbar hemifrån. Jag jobbar ofta i en friggebod (där studion finns inhyst reds anm.).  Det räcker nuförtiden, man behöver inte sitta i en stor studio som det var förut.

Tommy Nilsson i solglasögonen Ray-Ban Aviator.
Ray-Ban Aviator blir aldrig omoderna. Passar lika bra i gräset som på en scen eller i ett tv-program.


Hur beskriver du dina låtar för någon som aldrig hört din musik?
Det som har blivit populärt hos folk när de lyssnat på min musik är ju ofta balladerna och inte mist romantikproblematiken. I grund och botten är jag en rockare som växt upp med Led Zeppelin. Jag trodde väl att jag skulle bli en rockare men istället blev jag en lugn favorit.

Hur vill du beskriva din stil?
Jag är en romantiker, men även långa farbrorn. Det är mer upp till andra att tolka vem jag är.

När det kommer till mode då?
Min image har under lång tid varit att inte ha någon image. Men jag har själv upptäckt att jag faktiskt är intresserad av mode. Jag trivs bäst i ett par jeans och en t-shirt eller en skjorta. Fast jag har inga problem att dra på mig en kostym emellanåt, man måste ju växa upp någon gång.

Jag brukar säga att vuxen blir du först när du upptäckt att du inte har några rena svarta strumpor utan endast vita tubsockor som borde ha kastats för länge sen.

Vem är din stilikon?
Den förste jag kommer att tänka på är David Bowie, han genomgick ju så många olika skepnader. Han var alltid en stilig välklädd man. Den nya generationen artister är mer välklädda och medvetna än oss artister från 80-talet. Då handlade det mer om pudelfrillor…

Vi har hört att du börjat använda glasögon den sista tiden. Berätta!
Jag skulle behövt glasögon för länge sen. Jag är ålderssynt och har ett brytningsfel på långt håll. Jag har visserligen haft läsglasögon ganska länge men till sist kände jag att nä, nu räcker det! Så nu har jag skaffat riktiga glasögon.

Har man aldrig haft glasögon tidigare känner man sig lätt lite obekväm i början. Men nu vill jag använda dem hela tiden för jag ser verkligen så mycket bättre.

Tommy Nilsson i glasögonen PO3145-V-95 från Persol.
Varför inte skaffa ett par eleganta Persol PO3145-V-95? Passar perfekt både till vardags och fest.

Vad är viktigt för dig när du väljer glasögon?
Första gången jag kollade på glasögon ville jag ha ett par där bågarna knappt syntes (frameless reds anm.) Jag ville inte att mina glasögon skulle synas. Sen tänkte jag, nä jag gör tvärtom istället. Så hittade jag ett par blå, som sticker ut. Sedan blev jag snabbt modigare och började testa andra former och färger.

Det är kul att göra ett statement eller bara välja bågar efter humör. Man kan ha röda en dag och ett par mer diskreta en annan dag. Det blir som ett plagg. Fotokromatiska glasögon är jättecoolt att ha på sommaren.

Kent sjunger om Wayfarer på senaste plattan. Vilka glasögon får dig att sjunga i falsett?
Eftersom jag önskar att jag vore en riktig rockartist så ligger Marshall varmt om hjärtat. Då jag inte har någon Marshallförstärkare så kan jag bära ett par glasögon från Marshall istället. Men jag gillar även Persol och Ray-Ban, speciellt deras runda glasögon.

Tack för pratstunden Tommy. Vi lovar att följa din fortsatta karriär med allt spännande som händer framöver.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine