7 sminktips för dig med glasögon

Glasögon i högre styrkor kan få ögonen att se annorlunda ut genom glasen. Men det går att motverka genom makeup. Läs sminkexperternas bästa tips.

Om du bär glasögon har du säkert stört dig på att din perfekta sminkning inte blir fullt lika fenomenal bakom ett par brillor. Eller att ögonen uppförstoras genom glasen. Lugn bara lugn. Det finns smarta knep som ger en perfekt look och som samtidigt gör sminkningen till en barnlek.

Kvinna sminkar sig framför spegel.
Prova att lägga på lite mer färg om du bär glasögon med antireflexbehandling då färgerna blir mindre framträdande genom glasen.

7 smarta sminktips för dig med glasögon

 

1. Välj antireflexbehandling

Vår antireflexbehandling (som givetvis ingår med alla våra glasögon) tar bort störande reflexer och gör att dina ögon syns tydligare.2. Mer färg

2. Mer färg

Prova att lägga på lite mer färg om du bär glasögon med antireflexbehandling då färgerna blir mindre framträdande genom glasen. Ofta är det kontrasterna (skillnaden mellan mörka och ljusa toner) som försvinner mest.

3. Glöm inte skuggor

För närsynta tenderar ögonen att se mindre ut genom glasögonen. Tänk på att lyfta ögonen med en ljus skugga under ögonbrynet och i den inre ögonvrån, markera globlinjen lätt, och undvika mörk eyeliner innanför nedre fransraden. Det gör att ögonen ser mindre ut. En ljus eyeliner innanför fransraden kan hjälpa till att få ögat att se större ut, och mascara på alla fransar – både uppe och nere – hjälper till att öppna ögat.

4. Gör ögonen mindre runda

Hos långsynta personer ser ögonen större och rundare ut genom glasögonen. Att markera globlinjen med en mörkare skugga, och sudda lite eyeliner i en mörk färg (våga prova något annat än svart!) längs den yttre tredjedelen av fransraden kan göra att ögonen ser mindre runda ut.

5. Håll sminket på plats

Om du använder kräm eller gel-baserat smink slipper du att puder dammar och hamnar på glasögonlinserna. Numera finns många puderögonskuggor som sitter som berget, och även olika primers som håller även den mest flagnande skugga på plats hela dagen.

6. Undvik fransförlängning

De mest fransförlängande mascarorna kan göra att fransarna slår emot glasen, vilket kan kännas obehagligt. Tänk även på att lösögonfransar inte alltid lämpar sig med glasögon (åtminstone om du tänker blinka) trots den häftiga effekten man kan få.

7. Markera ögonbrynen

Om du har ljusa ögonbryn, kan uppmärksamheten snos av dina bågar, så det kan vara bra att markera dem lätt med puder eller en mjuk suddad penna.

glasögon FÖR ALLA stilar – HANDLA HOS OSS!

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine