Snygga glasögon till skolstarten.

5 coola glasögonbågar
inför skolstarten

Funderar du på att skaffa nya bågar till skolstarten? Klassiskt, kaxigt eller sportigt – det beror helt på vem du vill vara. Här är fem olika glasögon som får högsta betyg av oss.

Ett nytt läsår innebär ofta nya kunskaper, nya kompisar och ibland även nya utmaningar. Se till att stå ordentligt rustad med ett par nya glasögon som får toppbetyg av en enig redaktion. Välj stil efter den du är eller den du vill vara.

1.    Intellektuell och klassisk
Glasögonen EA1063-3094 från Emporio Armani.

Är du klassens smarta eller kanske bara den som föredrar tidlösa klassiker? Då ska du satsa på en rektangulär båge. Det enda du behöver tänka på är vilken storlek som passar ditt ansikte och välja en klassisk färg som beige, brun eller svart.

Det finns inte något som andas så mycket intellekt som ett par stilrena glasögon. Klassiskt är aldrig fel och passar till såväl konserten som till pluggandet i bibblan!

Vårt val: Emporio Armani

2.    Preppy

Glasögonen RB5228-5629 från Ray-Ban.

Om du föredrar en preppy look i klassisk skoluniforms-anda, kan ett par markerade glasögon göra det där lilla extra. För vad är mer preppy än ett par snygga bågar att matcha till tweedkavajen och dina loafers?

Ingen i skolan kommer missa din stilsäkerhet. Här är bara ett av våra alternativ som kan ge den moderna twisten till din look.

Vårt val:
Ray-Ban

3.    Sportfantasten

Sportiga glasögonen OX8090-0155 från Oakley.

Är du den sportiga i gänget? Med flera aktiviteter på schemat, såväl i skolan som utanför, är det viktigt för dig att dina glasögon fungerar med din livsstil. Välj en båge i lättviktsmaterial som kan bäras när du springer. Och tänk på att de ska sitta bra bakom öronen, så att de inte släpper när du sportar.

Vårt val:
Oakley glasögon

4.    Nörden

Glasögonen PO3175V-9014 från Persol.

Att nörda ner sig i sina intressen är inte nördigt. Det är coolt. Det sägs att genom att öva på någonting 10 000 timmar, blir man ett proffs. Så nörden är närmre nobelpriset eller nästa stora uppfinning än någon annan.

Dölj inte vem du är, utan visa upp det med ett par glasögon som matchar din personlighet. Dessa bågar visar på intellekt, medan de samtidigt har en modern tvist som visar att du är speciell.

Vårt val: Persol

5.    Rebellen

Glasögonmodell PO3007v-1015 från Persol.

Färgstarka glasögon är den perfekta accessoaren när det kommer till att sticka ut och våga lite mer än de andra på skolan. Är du modig och inte som alla andra? Testa en cool grön, girl power-rosa eller varför inte en snygg blå färg som dessa och skapa skolans nya trend.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine