Novak Djokovic spelar tennis med endagslinser i.

4 stjärnor du inte visste bär linser

Visste du att även superstjärnorna inom sportvärlden bär linser? Här listar vi fyra av de allra största och populäraste stjärnorna – som alla är flitiga linsanvändare.

Sportstjärnor har länge setts som näst intill övermänskliga, men visste du att många av de allra största stjärnorna bär linser! Och kanske har även linserna en viss del i deras framgångar? Här möter vi fyra superstjärnor som förstått att man inte når framgång utan en riktigt skarp syn.

Christiano Ronaldo

Ronaldo med linser och blicken på bollen.Foto: Ludovic Peron

Christiano Ronaldo är namnet på allas läppar. Lika hatad som älskad trollbinder han publiken med klacksparkar, bländande tekniska nummer och frisparkskanoner som skulle kunna riva murar.

Ronaldo har vunnit Ballon d’Or flest av alla europeiska spelare någonsin och har ett par Champions League-titlar i bagaget. Bollbehandlingen må vara medfödd, men kontaktlinserna tar hans blick för spelet till helt nya nivåer.

Novak Djokovic

Novak Djokovic spelar tennis med endagslinser i.
Foto: Christian Mesiano

Novak Djokovic är en av tennissportens absolut största stjärnor genom tiderna. Han har bland annat vunnit hela 12 Grand Slams. Under 2016 blev Djokovic en av endast 8 spelare som vunnit en äkta Grand Slam, vilket innebär att han vann alla fyra stora mästerskap under samma kalenderår. Allt detta har han åstadkommit med endagslinser!

Phil Mickelson

Phil Mickelson har linser när han spelar golf.Foto: Christian Mesiano

Fem majortitlar. Rankad som en av världens 10 bästa golfare i över 700 veckor!  En plats i World Golf Hall of Fame. Att säga att Phil Mickelson är en av världens bästa golfspelare är en underdrift. Mickelson bär linser sedan tidigt 90-tal, och har sagt i en intervju att han blev förvånad över hur bra han plötsligt såg när han började med linser.

Om inte alla hans bedrifter gör intryck på dig så kanske du imponeras av att Mickelson spelar vänsterhänt, trots att han är högerhänt! 

Dwight Howard

Dwight Howard använder linser när han spelar.Foto: Keith Allison

Dwight Howards basketkarriär har varit en framgångssaga sedan första början. Han valdes först i draften, och under sin debutsäsong i Orlando Magic slog han flera NBA-rekord. Under sina 8 år i klubben hann han med att bli poängbäst genom tiderna.

Howard har dessutom vunnit NBA All-Starmatchen åtta gånger, hamnat i ”årets lag” 5 gånger, och vunnit guld i Peking OS 2008. Howard vann också ”årets försvarsspelare” 3 år i rad, en bedrift ingen annan tidigare mäktat med. Rekord på rekord, och visst kan väl det faktum att han bär linser ha spelat in?

LINSER FÖR ALLA BEHOV – HANDLA HOS OSS!

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine