Flygplan som lyfter.

4 smarta linsknep
inför flygresan

Många resenärer har någon gång våndats inför att bära linser under flygresan. Här är knepen som gör det lika smidigt som bekvämt att bära linser – även vid långflygningar.

Många linsbärare tvekar att bära kontaktlinser på flyget eftersom luften ombord är lite torrare än vanligt. Men du behöver inte strunta i linserna till förmån för glasögon eller en suddig resa, så här fixar du linsbärandet även under långflygningen.

Kvinna och barn ombord flygplan.
1. Fukt, fukt, fukt!

Okej, vi vet alla att luften ombord är knastertorr, vilket givetvis även påverkar dina ögon. Packa därför ögondroppar som du sedan droppar i ögonen när du tycker att det börjar kännas lite torrt.

Extra smidigt blir det med engångspipetter eftersom de är sterila, tar liten plats och kastas efter användning.

2. Sov inte med linserna

Oavsett om du kommer att tillbringa hela natten ombord på flyget eller bara vill ta en liten tupplur så är det en bra idé att ta ur linserna när du ska sova.

Här blir det extra smidigt att använda endagslinser, eftersom du helt enkelt kan kasta dem när det är dags att säga godnatt.

3. Packa ett resekit

Har du inte endagslinser? Lugn, det finns smarta resekit som innehåller etui och miniflaska med linsvätska (60 ml) som är tillåtna att ta med ombord i handbagaget. På så sätt kan du ta ut linserna när det är sovdags eller om du helt enkelt känner för att vila ögonen en stund.

Bonus: Om ditt incheckade bagage med din nerpackade linsvätska mot förmodan skulle försvinna på vägen (eller om du endast vill ta med handbagage) så har du ju alltid resekitet som du kan använda.

4. Ta med reservlinser

Det här är ett tips som egentligen alltid är lika aktuellt när du är på resande fot – oavsett om det är på flyget, på tåget eller i skidbacken: Ta alltid med ett par reservlinser. Även om det är ovanligt att en lins går sönder eller att du tappar den – så är det självklart på resande fot  det skulle ske.

Olika typer av linser:

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine