linsbärare

Ser du suddigt med månadslinser?

Varannan månadslinsbärare känner sig missnöjd med sina linser fram mot slutet av månaden. Det beror ofta på dålig komfort, höga priser, bristande hygien och komplicerade skötselråd. Här listar vi de tre vanligaste problemen med månadslinser – och hur endagslinser löser dem!

1. Komforten minskar mot slutet av MÅNADEN

Varannan månadslinsbärare upplever att linserna inte känns lika sköna under eftermiddagen/kvällen som de gör på morgonen, men framförallt att komforten minskar mot slutet av månaden. Byter du till endagslinser börjar du varje dag med nya, fräscha linser. 1-day ACUVUE® OASYS with Hydraluxe™ från världens största linstillverkare Johnson & Johnson är ett praktexempel på en endagslins där hög komfort är A och O.

2. Du betalar för linserna även när de inte används

Om du köper månadslinser så betalar du faktiskt för linserna även när de inte används. Vilket känns onödigt. Månadslinserna håller i en månad, fast om du endast bär dem cirka 2-3 dagar i veckan blir den totala användningstiden maximalt 8-12 dagar per månad. Fast du betalar för hela månaden! Om du istället byter från månadslinser till endagslinser betalar du endast när de används. Så om du vill ha värde för pengarna – byt till endagslinser!

3. Det är omständigt att hantera dem

Som månadslinsbärare tillkommer gisslet med att hålla dem rena. Gör man inte det så påverkar det komforten och man ser sämre. Kanske råkar du få in smuts på linsen i ögat? Då måste du ta ut linsen, gnugga den, fylla dit linsetui och låta linsen ligga en stund tills de är rena. Men om du har endagslinser? Då är det bara att kasta de smutsiga linserna och sätta i ett nytt par. Det är bara att ha ett extra par med dig i fickan eller väskan. Om du dessutom skulle tappa en månadslins så är en hel månadsförbrukning borta. Med endagslinser är det bara att stoppa in en ny. Lätt som en plätt!

Använder du månadslinser och är sugen på att byta till endagslinser? Du kan alltid kontakta vår prisbelönta kundservice så hjälper de dig att hitta rätt lins just för dig. Du når oss på  020-23 20 20.
Vi rekommenderar att rådfråga din optiker innan du byter till en annan lins.

Två riktigt sköna endagslinser

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine