Gå till kassa
   Fortsätt bära linser på ett säkert sätt under Covid 19

   Fortsätt bära linser på ett säkert sätt under Covid 19

   Vardagen ser lite annorlunda ut idag än vad den gjorde för en kort tid sedan. Många av oss har behövt anpassa våran vardag till rådande omständigheter och de vanliga rutinerna vi hade har ruckats på. Här vill vi tipsa om hur du bäst tar vara på tiden, hittar nya rutiner och hur du bäst ska göra för att fortsätta använda dina linser på ett säkert sätt.
   Fortsätt använda linser på ett säkert sätt

   Fortsätt använda linser på ett säkert sätt

   Såklart kan du fortsätta att använda dina linser som vanligt så länge du följer korrekt skötselanvisning för att förhindra potentiell spridning av coronavirus. Detta inkluderar noggrann tvätt, rengöring och torkning av händerna innan kontaktlinser hanteras. Om du använder flerdagarslinser som du rengör vid slutet av dagen är det viktigt att rengöra noggrant med linsvätska. Använd inte kranvatten när du rengör linser och linsettui, utan bara linsvätska, för att minska risken för spridning av mikroorganismer i ögat. Använder du endagslinser slipper du tänka på att behöva rengöra linserna varje dag. Då har du nya och fräscha linser varje morgon och så är det bara att slänga dem efter dagens användning.

   Linser i samband med motion

   Linser i samband med motion

   Många av oss har fått mer tid hemma och har extra tid att lägga ner på familjen, boendet eller hobbys. Att få extra tid är värdefullt – så använd den på bästa sätt!

   För att hålla motivationen uppe rekommenderar vi att lägga den extra tiden du har på dig själv. Gör den tiden till en bra investering för ditt välmående. Ut i naturen och spring, cykla eller gå en långpromenad. Upptäck geocaching eller yoga. Linser är ett väldigt praktiskt val när man är aktiv. De funkar tillsammans med hjälm och är inte ivägen när man rör på sig.

   Ett praktiskt alternativ i hemmet

   Ett praktiskt alternativ i hemmet

   Många väljer också att rikta sin extratid på att hitta en ny hobby, baka eller laga mat. Eller tar sig tiden att fixa hemma – det kan vara en renovering som inte har hunnits med tidigare eller att måla om i ett rum. Har man en trädgård eller balkong kan det vara roligt att möblera om eller plantera nya växter. Under alla dessa aktiviteter väljer många att bära linser för smidighetens skull och det kan du såklart fortsätta göra i dessa tider. Man slipper glasögon som glider ner för näsan när man planterar om växter eller skruvar ihop möbler, eller färg som hamnar på glasögonen när man målar om. Använder du linser slipper du också att glasögonen immar igen när du öppnar ugnen för att kolla om ditt nya mästerverk har blivit klar än.